Evidențele contabile privind salarizarea angajaților Centrului Cultural Teleorman… au dispărut. Asta în ciuda faptului că legea contabilității prevede, în clar, că aceste evidențe trebuie păstrate în arhivă 50 de ani. 

Aflat în subordonarea Consiliului Județean Teleorman, Centrul Cultural este beneficiarul unor sume de bani uriașe pentru organizarea unor evenimente culturale de mică și foarte mică amploare. În anul 2017, de pildă, către Centru mergea suma de 500.000 lei. Nu cu mult timp în urmă, niște angajați ai instituției instituției au dorit să afle cum au fost încadrați în muncă pentru a ști la ce fel de pensie pot să aspire. Când au solicitat instituției angajatoare documentele din care rezultă modul în care au fost pontați, aceasta s-a făcut că plouă.

În cele din urmă, la solicitarea instanței de judecată, Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, prin vocea Elenei Popa, încă manager, se vede nevoit să admită faptul că în acest moment evidențele contabile ale instituției NU MAI EXISTĂ. Tribunalul Teleorman află, deci, pe cale oficială, de la Elena Popa, manager al Centrului Cultural Teleorman, că “instituția nu deține în arhivă foile colective de prezență din perioada 1994-2001, care să ateste programul zilnic de lucru și modul în care au fost pontați angajații.”

Conform articolului 25 din Legea contabilității 82/1991, republicată în Monitorul Oficial, se stabilește faptul că registrele de contabilitate obligatorii și documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhivă timp de 10 ani. Fac, însă, excepție statele de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.

 

Articolul precedentContrabandist teleormănean, prins la Bacău cu mașina ticsită de țigări
Articolul următorTricouri de 21.900 de lei, achiziționate de Primăria Alexandria de la… un ziar din Ialomița