Liberalii și președintele Klaus Iohannis își fac strategia pentru moțiunea de cenzură. Potrivit unor surse, liberalii își iau toate măsurile de precauție și vor negocia ”om cu om”, astfel încât moțiunea să nu treacă.

Liderii PNL au mandat de a discuta cu fiecare parlamentar în parte apărarea în fața moțiunii de cenzură pe care o pregătesc social-democrații. De acest aspect se vor ocupa Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu și Florin Roman. De asemenea, strategia va include și discuții în teritoriu.

Partidul Național Liberal ia foarte în serios moțiunea PSD, asta mai ales pentru faptul că ea nu este pregătită doar pentru congresul social-democraților. Moțiunea ar urma să arate forța lui Marcel Ciolacu să demită Executivul Orban. În plus juriștii PNL analizează temeiurile pentru a sesiza la CCR o posibilă neconstituționalitate a moțiunii de cenzură.

Eugen Pîrvulescu, senator și candidat PNL la Consiliul Județean Teleorman: „Nu e momentul să te joci cu partea politică și cu moțiunea. Se observă disperarea PSD, a lui Ciolacu, a lui Teodorovici, a liderilor din teritoriu. Este o bătălie pe ciolan. E o luptă pentru păstrarea electoratului, pentru că scad in sondaje.”

Sursa: Realitatea Din PNL