Ferma Dona, parte din IAS Turnu Măgurele, a ajuns la Teldrum și apoi la finul lui Dragnea, Mihai Slăvescu Putineanu. O poveste despre tunuri și bunuri. Toate de la stat…

Așa cum s-au făcut presiuni asupra lichidatorilor pentru cumpărarea Întreprinderii Agricole de Stat, s-au făcut presiuni și asupra cetățenilor îndreptățiți să dețină terenuri în cadrul Fermei Dona. După ce au fost identificați, cei îndreptățiți să fie puși în posesie prin Legea nr.1/2000 au fost presați de oamenii lui Dragnea să accepte vânzarea terenurilor, care, întâmplător sau nu, erau chiar parcelele care compuneau ferma.

Cumpărătorul parcelelor în cauză a fost Teldrum SA, Liviu Dragnea cucerind astfel o nouă redută a zonei Turnu Măgurele. Totul a durat până prin 2009, când Teldrum decide să renunțe la fermă.

„Întâmplător”, în anul 2008 se înființează S.C. AGROTRUST SRL, parcă la țanc pentru a prelua Ferma Dona și a transforma „ferma de vaci” într-o afacere atât de profitabilă, încât a dat chiar și deputate de marcă ale țării, Cătălina Ștefănescu fiind fostă angajată a celebrei ferme.

Interesant e că, deși se înființase în anul 2008, după preluarea Fermei Dona, adică un an mai târziu, cu șase angajați, Agrotrust avea deja o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei și un profit net de peste un milion și jumătate. Pe măsură ce anii trec, Agrotrust crește în forță și profit, ajungând ca în 2015 să aibă o cifră de afaceri de peste 12 milioane de lei!

Nici în zilele noastre, ferma de vaci nu merge prost, căci în anul 2017, afacerea lui Mihai Putineanu, finul lui Dragnea și omul lui de încredere din Consiliul Județean, avea 49 de angajați și o cifră de afaceri de peste 5 milioane de lei. E intereant, însă, cum reușește Mihai Putineanu să țină pe profit o fermă de vaci, câtă vreme el muncește cu sârg în materie de marketing personal pe la cabinetul parlamentar al lui Liviu Dragnea din Consiliul Județean Teleorman?

Articolul precedentGripa de tip A face victime în Teleorman
Articolul următorAPM Sibiu dă 58.000 lei firmei unui fost consilier judeţean din Teleorman pentru studii de mediu