Miron Mitrea, invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii, a comentat, duminică seara, avertismentul Ursulei von der Leyen, care a spus că „trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău”. Șefa Comisie Europene nu exclude o întrerupere completă a aprovizionării cu gaze rusești și a avertizat oamenii să înceapă cât mai repede să economisească. 

„Noi stăm bine. Bruxelles-ul spune să facem economie cu toții că unii sunt în necaz. Mulți sunt cu probleme de energie. Avem o problemă de preț, de aprovizionare vom avea în orizontul apropiat de la țară la țară.

Eu sunt convins că nu vom sta la sobă și nu îi vom ajuta pe alții. Prețul gazului a crescut înainte de război din cauza politicii greșite a Bruxelles-ului. Acum ar trebui să spună: vă rugăm să fiți solidari cu noi, nu vă impunem să fiți solidari cu noi”, a spus Miron Mitrea.

„Politica Moldovei, de a-și vedea interesul pe moment nu este ceea ce ne place. Per ansamblu, văzând povestea, nu ai cum să nu spui că se zbat pentru o problemă simplă: veniți acasă și nu veți mai avea probleme. (…) Nu am auzit-o pe Maia Sandu vorbind de uniune. Degeaba se joacă cu noi. Au o soluție simplă. Un referendul și sunt în România, în NATO, peste tot”.

Declarațiile sale au fost în contextul în care președintele Klaus Iohannis a asigurat-o pe Maia Sandu că poate conta pe România. Moldova vrea să cumpere gaz din țara noastră, iar Maia Sandu spune că războiul a destabilizat securitatea energetică a țării și caută soluții urgente, astfel încât moldovenii să nu înghețe de frig la iarnă.

Aceasta s-a arătat îngrijorată și de situația din Transnistria, regiunea separatistă care și-a anunțat deja dorința de a se uni cu Rusia. 

Articolul precedentBobby Păunescu, analiză tăioasă a declarațiilor premierului Ungariei. „Orban trebuie declarat persona non grata, în România”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Să îl avem permanent în inimă pe Dumnezeu şi să ne rugăm