Județul Teleorman se confruntă, în această perioadă, cu o problemă gravă. Căldura excesivă și seceta au favorizat apariția incendiilor de miriști și de vegetație uscată. De la începutul verii și până în prezent, pompierii militari teleormăneni au fost nevoiți să intervină la aproape 150 de astfel de incendii, dublu față de anul trecut.

Incendiile de vegetație uscată au luat amploare în Teleorman, numărul acestora fiind mai mare decât anul trecut, avertizează pompierii militari. De la începutul lunii iunie și până acum, salvatorii teleormăneni au intervenit pentru stingerea a 25 incendii de miriște, față de 8 înregistrate în anul 2018, precum și la un număr de 117 incendii de vegetație uscată și resturi menajere, față de 52 de evenimente în anul precedent. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că reprezentanții ISU Teleorman au efectuat 27 de controale de prevenire a incendiilor la operatorii economici din domeniul agricol și au acordat 11 amenzi contravenționale în cunatum de 20.500 de lei.

Pompierii teleormăneni îi sfătuiesc pe proprietarii de terenuri agricole să nu mai incendieze vegetația uscată, mai ales că acest lucru este interzis prin lege și se sancționează cu amenzi.

Acțiunile de control la nivelul județului Teleorman se vor intensifica, în perioada viitoare, scopul acestora fiind descurajarea practicilor de eliberare a terenurilor de vegetația uscată prin folosirea focului deschis.

Articolul precedentȘcoala de vară se ”predă” la Muzeul Județean Telorman
Articolul următorMoarte violentă pentru un tânăr de 18 ani! S-a oprit cu mașina într-un gard