Pentru a-i recompensa pe copiii romi din zonele rurale ale județului Teleorman care se implică în activități școlare, Partida Romilor a organizat un eveniment la școala din Blejești. Surpriza a fost că primarul localității a interzis evenimentul, pe motiv că se face politică în școală.

Totul face parte dintr-o acțiune mai amplă, care se va derula în perioada 22 – 26 octombrie în mai multe localități din mediul rural. S-a discutat cu directorul școlii din localitate, Petrică Trancan, care într-o primă fază a fost de acord cu acțiunea. Ba chiar i-a și sprijinit pe organizatori să identifice copiii de etnie romă din fiecare clasă, fiind de acord ca evenimentul să se petreacă în școală la o dată stabilită de comun acord.

Cu doar o zi înaintea acțiunii efective, mai precis joi, 18 octombrie, directorul școlii i-a anunțat telefonic pe reprezentanții Partidei Romilor că primarul localității, Narcis Cătălin Pietreanu i-a cerut să nu permită accesul copiilor romi și părinților acestora nici măcar în curtea școlii, motivul fiind că acțiunea în cauză ar fi însemnat să „se facă politică în școală”.

În consecință, acțiunea nu a putut fi organizată în școala din Blejești, deși au fost premiați copii care învață acolo. În ciuda intervențiilor firești ale organizatorilor la toate instituțiile responsabile, nu s-a putut schimba nimic. Nici măcar inspectorul școlar general Valeria Gherghe nu a considerat relevantă o acțiune de recompensare a copiilor romi care chiar se duc la școală. Așa că Partida Romilor a fost obligată să găsească o altă soluție, pentru că darurile destinate celor mici erau deja achiziționate.

Prin bunăvoința unui lider local al Partidei Romilor din Blejești, Constantin Stanciu, copiii și părinții s-au bucurat de recompensele lor în cadrul unei festivități organizate rapid în curtea casei acestuia. Desigur, cumva e bine că se găsesc soluții atunci când e realmente cazul, dar în realitate, copiii romi din Blejești s-au simțit excluși.

Articolul precedentDragnea și-a pus camere de supraveghere în toți copacii de la conac, după ce i s-a cerut demisa pe gard!
Articolul următorAmenzi până la 2000 lei pentru firmele teleormănene care nu au registrul unic de control