Consiliul Județean Teleorman se pregătește să-i premieze pe copiii excepționali ai județului. Evenimentul va avea loc pe data de 16 octombrie, în sala de întruniri publice din cadrul Palatului administrativ al județului Teleorman. 

Așa cum s-a promis, toate premiile ce vor fi oferite în acest an vor fi substanțial mai mari comparativ cu anii trecuți, suma acordată fiind de 90.550 de lei. Președintele Consiliului Județean Teleorman va oferi premii pentru rezultatele de excepție obținute, atât elevilor cât și profesorilor care i-au pregătit. După noul regulament de premiere a elevilor și a profesorilor îndrumători, cuantumul stimulentelor financiare alocate, reprezentând valoarea netă a premiilor ce vor fi acordate sunt, de această dată, în concordanță cu așteptările lor și prestigiul premiilor obținute.

Astfel, premiul I sau medalia de aur la olimpiadele școlare, etapa internațională, va fi de 2.400 de lei pentru un elev și 1.200 lei pentru profesor, iar la faza națională premiul întâi va fi de 1.600 de lei/elev și 800 lei/profesor. Pe lângă selecția celor mai performanți elevi și recompensarea lor pentru rezultatele obținute, hotărârea de a premia elevii și profesorii îndrumători are un impact pozitiv deosebit, ajutând atât pe cei premiați, cât și pe colegii lor, la stabilirea unor standarde de performanță ridicate, care îi determină să se specializeze la cel puțin câteva discipline.

Articolul precedentPrimarul Alexandriei începe victimizarea după căderea guvernului Dăncilă
Articolul următorPLUS Teleorman încurajează teleormănenii să intre în politică: „Timpul lor a trecut!”