În cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Teleorman, desfășurate în cursul zilei de ieri, a fost aprobat noul regulament de premiere al elevilor și profesorilor îndrumători care obțin premii la olimpiade și concursuri. Astfel, s-a decis că valoarea premiilor acordate de autoritatea județeană anul acesta crește. 

Până acum, premiile acordate olimpicilor teleormăneni erau rizibile. Câteva sute de lei (puține) aveau valoarea unor recompense simbolice pentru elevii valoroși ai județului. S-a cerut până acum, în repetate rânduri, creșterea valorii acestor premii, însă de fiecare dată s-a spus că județul nu are suficienți bani. În an electoral, însă, asta se rezolvă.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, „a fost stabilit cuantumul stimulentelor financiare alocate, reprezentând valoarea netă a premiilor ce vor fi acordate. Astfel, premiul I sau medalia de aur la olimpiadele școlare, etapa internațională, va fi de 2.400 de lei pentru un elev și 1.200 lei pentru profesor, la faza națională premiul întâi va fi de 1.600 de lei/elev și 800 lei/profesor.”

Trebuie spus că se ajustează cu această ocazie valoarea tuturor premiilor acordate, aceasta fiind substanțial mai mare comparativ cu aceea a premiilor din anii trecuți, suma alocată acestui demers ridicându-se la 90.550 lei.

Articolul precedentJurnalistul Costi Bugean este noul purtător de cuvânt al PNL Teleorman
Articolul următorCompetiție între 100 de scări de bloc din Alexandria