Consiliul Județean Teleorman și-a actualizat regulamentul de funcționare, prilej care a dat verde la drepturi. Printre ele se numără protecția în fața legii, atât  pentru consilieri, cât și pentru familii, decontarea cheltuielilor de transport sau indemnizații de delegare.

În forma actualizată a regulamentului de funcționare a Consiliului Județean Teleorman sunt specificate în clar drepturile consilierilor județeni. Care nu sunt deloc de neglijat, întrucât printre ele se numără și protecția prevăzută de legea penală, care se extinde și asupra membrilor familiei. În plus, consilierii au libertate nelimitată de opinie, fără a putea fi trași la răspundere pentru opiniile exprimate în decursul exercitării mandatului.

Și nu în ultimul rând, consilierii județeni teleormăneni și-au dat singuri drepturi bănești. Printre ele este menționat dreptul la o indemnizație lunară în cuantum de până în 10% din indemnizația lunară a președintelui autorității județene pentru participarea la ședințe. Dreptul la indemnizație poate fi solicitat dacă consilierul participă măcar la o ședință pe lună în plen și la una în comisii.

Desigur, consilierii au și responsabilități, dar pe acelea nu le prea respectă. De pildă, ei au obligația de a organiza periodic întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și de a aduce la cunoștința populației felul în care au rezolvat problemele oamenilor. După cum știm din experiență, mai mult de trei sferturi dintre consilierii județeni ai Teleormanului nu respectă aceste obligații. Și totuși iau indemnizație, sporuri și deconturi din banii noștri.

Articolul precedentColecții și colecționari! De la pliculețe de ceai, la bancnote de tot felul
Articolul următorȘoferul lui Dragnea e președinte executiv la PSD Cluj