La Teleorman, când PNL face un pic de opoziție, indiferent prin ce metode identifică, este eveniment. Singura atitudine publică dinspre peneliști în ultima vreme a fost nesupunerea consilierilor județeni la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Teleorman, atunci când președintele Dănuț Cristescu a supus aprobării proiectele de hotărâri privind bani pentru primării. Este vorba despre proiectul privind repartizarea sumei defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene, pe anul 2019 şi estimări pentru anii 2020-2022; și proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ -teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 17,5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2019; proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019; proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei ce reprezintă 20% din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru anii 2020-2022.

Urgența, a specificat Cristescu, consta în ”a reuși să echilibrăm bugetele locale, venind în sprijinul cetățenilor și al comunităților locale din județul Teleorman”. Nu asta au văzut consilierii PNL, care au votat numai un proiect din cele patru proiecte de hotărâre, iar următoarele trei proiecte supuse aprobării au fost respinse. Asta va conduce la reluarea dezbaterilor în ședința de consiliu județean convocată joi, 28 martie 2019, atunci când proiectele vor fi din nou supuse aprobării. Președintele Consiliului Județean Teleorman face apel la responsabilitatea și conștiința colegilor consilieri și pune în atenția publică obligația acestora de a sluji interesele cetățenilor și ale comunității teleormănene, cu seriozitate, înțelegând că repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor prevăzute în proiectele supuse dezbaterii sunt urgente și județul Teleorman trebuie să continue să se dezvolte. Mai mult cele ale PSD, am putea completa noi, dar nu să se dezvolte, ci doar să ia mai mulți bani.

Articolul precedentDin cauza vitezei excesive, un tânăr din Alexandria a omorât două persoane
Articolul următorUn bărbat din Teleorman, care nu a avut permis de conducere niciodată, a fost prins de două ori conducând cu alcooleme excesivă