Mai multe note emise de IPJ Teleorman în perioada 2011 – 2013 către firma ce furniza hrana persoaelor aflate în arest au fost aruncate zilele trecute pe stradă și purtate de vânt, până când o persoană curioasă le-a ridicat și le-a citit cu uimire. Pentru că în meniurile destinate arestaților din Teleorman se găsea hrană de fițe, precum sote de ciuperci și pui, pește, ciorbă de burtă, șnițele de porc și altele asemenea.

Meniurile, apărute pe celebra pagină de Facebook Alexandria, Teleorman, România, au trezit indignare în rândul multora. Și pe bună dreptate. Interesant este că nici din 2011 până acum, lucrurile nu s-au schimbat deloc. Anul trecut, de pildă, arestații Teleormanului primeau hrana de la Casa PaPaCip, iar aceasta era și gustoasă, și porționată generos, astfel încât devianții societății să nu se simtă în niciun fel pedepsiți pentru faptele lor, ci să aibă confort gastronomic ca acasă, la mama lor sau chiar mai bine.

Despre meniurile pierdute, Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman nu are mare lucru de comentat, confirmând că acestea sunt reale, dar mai ales că și în prezent, arestații mănâncă cel puțin la fel de bine ca atunci.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Teodora Dragole ne-a lămurit în privința situației: „Acelea sunt niște note de efective. Noi n-avem de unde să știm cum au ajuns ele publice, pentru că acelea sunt  din perioada 2011-2013, când instituția avea contract cu o societate care a intrat în insolvență acum. Și de fiecare dată când venea șoferul să distribuie hrana persoanelor private de libertate se întocmea o notă de efective, în două exemplare. Originalul era luat de șofer, sub semnătură, iar exemplarul al doilea rămânea la noi. Noi le avem pe toate arhivate, celelalte nu sunt ale noastre, nu aveau caracter secret și erau în sarcina societății comerciale. Iar meniul sigur e al firmei, pentru că nu noi făceam meniul. În continuare au mâncare bună, au firmă de catering, care le asigură meniul zilnic.”

Articolul precedentUn teleormănean va conduce ITM București!
Articolul următorNoul șef al ITM Teleorman a dat în judecată instituția