Meteorologii au emis astăzi, ora 17.00, un cod portocaliu valabil de la: 17-06-2019 – ora 18:00 până la  17-06-2019 – ora 19:00. Teleorman: Turnu Magurele, Zimnicea, Islaz, Piatra, Furculești, Lița, Suhaia, Bogdana, Seaca, Lisa, Traian, Viișoara, Fântânele, Dracea, Crângu, Ciuperceni.

Se vor semnala: vijelie puternică, grindină de mici și posibil medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula local 30l/mp;

RECOMANDĂRI

– pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

– având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

– în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!