Județul Teleorman devine din ce în ce mai nesigur, sentimentul de liniște publică nu prea mai este simțit de populație de când legile au devenit permisive cu infractorii. Un caz care îngrijorează acum oamenii din Mavrodin este cel petrecut în urmă cu o săptămână, în centrul localității, atunci când trei indivizi au bătut crunt un tânăr, în vârstă de 27 de ani, pe care l-au lăsat într-o baltă de sânge. Victima este în comă indusă, la un spital din București, fiind operat de urgență la cap, în urma loviturilor primite cu o halbă de bere. Deși șansele sale de recuperare nu sunt foarte mari, atacatorii vor să iasă din închisoare, iar familiile lor fac demersuri în acest sens. Soția unuia dintre ei a cerut anchetă socială la primărie și strânge semnături de la localnici pentru eliberarea celor trei bătăuși – Mone Ginel Ionuț, Mone Marian și Bivolaru Alexandru – cercetați pentru tentativă de omor.

”Primăria vrea să dea semnături că sunt oameni buni și să-i elibereze, din simplul motiv că, citez: ”Ne e frică să nu ne dea foc la vreun hectar de pământ”. Pe bune? Adică primăria comunei Mavrodin vrea să scape niște criminali din pușcărie de teama că le e frică de un foc pus pe câmp, dar noi care nu dormim nopțile de frică? Menționez că șeful de post al comunei nu a vrut sub nicio formă să semneze asemenea măgărie. Vă rog să mă ajutați dumneavoastră pentru că suntem distruși! Să sperăm că se va termina cu bine și că nu le va da drumul acestor criminali… îmi e teamă mai mult pentru familia mea. Mai avem o speranță de la poliție, că șeful de post nu vrea să semneze și el știe foarte bine câte plângeri au criminalii. În alte sate, când este vorba de un asemenea caz, se unește toată lumea împotriva unor criminali, în schimb, la noi, primăria face tot posibilul să-i elibereze”, acesta este strigătul de ajutor al unui cetățean, căruia nu-i vom specifica numele din motive evidente.

Primăria Mavrodin, prin vocea primarului Nicolae Stan, nu recunoaște implicarea, spunând că, de la primărie, s-au dat doar niște ”relatări succinte” despre situația materială a familiei, date solicitate de soția unuia dintre bătăuși.

Ancheta socială ar urma să fie dusă la instanță, pentru ca judecătorul să observe faptul că familia nu se poate descurca fără soț. Între timp, un băiat în vârstă de 27 de ani se zbate pentru viață în spital, iar ”călăul” său, Mone Marian, spune pe unde apucă faptul că este șmecher și va scapa din pușcărie în două-trei zile, maximum o lună… 

Articolul precedent127 delegați din Teleorman, la Congresul PSD
Articolul următorUn TIR de marfă s-a răsturnat pe centura Alexandriei