Întoarcerea din Tbilisi în postura de campion mondial, Attila Szabo a fost așteptat la Alexandria cu aplauze și căldură. Familia și prietenii săi i-au pregătit în această seară o petrecere surpriză, iar campionul a avut ochii în lacrimi minute în șir.

Campionul mondial la lupte, Attila Szabo, a ajuns la finalul carierei sale, după ce Federația nu a mai permis participarea la competiții mondiale după vârsta de 60 de ani. Așa că putem spune că medaliile de aur și de argint cu care Attila Szabo s-a întors de la Campionatul Mondial de la Tbilisi sunt o ieșire în glorie dintr-o carieră sportivă clădită pe foarte multă muncă.

În această seară, prietenii și familia i-au pregătit campionului o petrecere surpriză într-un restaurant din Alexandria, unde a fost adus sub un pretext care nu i-a dat nicio secundă așteptarea vreunei bucurii. Alături de el a vrut să fie și fostul campion olimpic, George Berceanu, care l-a și premiat din nou pentru munca și performanțele incredibile pe care le-a bifat în toți acești ani.

Deși a fost sprijinit de-a lungul anilor doar de familie și de prieteni, Attila știe că munca lui a contat și contează enorm pentru România și, de ce nu, pentru Teleorman, acest județ care nu i-a oferit prea multe, dar l-a învățat cu greul. Totuși, pe sportivii talentați, Attila îi îndeamnă să plece din România, pentru că aici posibilitățile de promovare și afirmare sunt mici.

„Ce speranțe au sportivii care au talent? Îi sfătuiesc să plece în străinătate, așa cum au și făcut-o mulți, chiar eu i-am dus la echipa la care am fost eu. Pentru că, într-un final, știi care e țara ta? Țara ta e aia care te respectă.“, a spus campionul.

Articolul precedentMai presus de lege! Poliția rutieră și autospeciala ”Control trafic”, oprite pe INTERZIS
Articolul următorJudețul Teleorman își caută… stema