Calin Georgescu a fost invitatul Ancăi Alexandrescu în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel. El a răspuns criticilor care îl categorizau ca fiind „pro-Putin” sau rusofil.

„Pentru noi că țară, strălucirea noastră că popor trebuie să fie neutralitatea față de orice conflict. Față de ceea ce vedem astăzi este foarte clar că lumina zilei că poporul român a dat dovadă de un gest formidabil al omeniei față de dezastrul din Ucraina și sigur poporul român nu a fost ales ci el a ales pe Dumnezeu în acest proces de ajutor, de salvare, formidabil. În față suferinței trebuie să ajuți în orice situație ai fi. În același timp aș vrea să subliniez că pentru noi că țară e o oportunitate formidabilă de a fi o voce pentru că față de tot ce se discuta astăzi, învins și învingători, acuzații și super acuzații, fondate față de ceea ce se numește un subiect de care nu ar fi trebuit să avem parte niciodată și anume război. Eu vă spun că ar trebui să existe dialogul. Să nu existe nici învingător, nici învins, creștinismul dialogului și dacă la datele existente prin media eu va spun ceva ceea ce nu s-a discutat în ultima săptămâna și anume că a fost o săptămâna de mari provocări, de schimbare de paradigmă pentru că vineri a avut loc întâlnirea între Biden cu președintele chinez Xi. Tot săptămâna care a trecut a avut loc o discuție de 7 ore pentru pregătirea aceste întâlniri între trimisul special al lui Biden și cel al Chinei”, a explicat Călin Georgescu.

Călin Georgescu a răspuns și criticilor care i se aduc pentru că ar fi rusofil:

„Eu sunt în primul rând românofil. Nu înțeleg toate poveștile acestea care mi-au fost aduse, care nu au nicio legătură cu mine. Însă, jocul internațional pe care l-a făcut președintele Putin până la această situație a fost o chestiune de construcție, s-a dorit să se construiască, nu s-a dorit distrugerea. În momentul în care ai intrat pe acest culoar al războiului, așa ceva nu poate să fie permis în lumea pe care noi o trăim astăzi. 

Noi am putea juca acum o carte formidabilă din punct de vedere al actorului în scenă pentru că noi în primul rând suntem într-un club cu partenerii noștri care au nevoie de noi, de spațiul nostru, dar și noi de ei. Tocmai pentru că poziția noastră este crucială, putem să discutăm și de nevoile noastre.”, a mai declarat Georgescu.

Articolul precedentAstăzi are loc Echinocțiul de Primăvară. Când se schimbă ora
Articolul următorAdrian Câciu, ministrul cheie din Cabinetul Ciucă – ce se întâmplă cu pensiile și salariile. Legile Puterii, ora 20.50