Un primar din județul Teleorman a dat undă verde unei achiziții de bomboane pe bani publici. Valoarea acestora este de 20.000 lei.

Este cazul Primăriei Țigănești din județul Teleorman, unde pe data de 20 mai s-a făcut o achiziție cel puțin surprinzătoare prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Practic, Primăria Țigănești cumpăra din bani publici bomboane de 20.000 de lei. Achiziția s-a făcut direct, fără licitații, de la o firmă din județul Teleorman, cu sediul în Alexandria.

Momentan, nu se cunoaște destinația bomboanelor de 20.000 de lei, însă există tot în Teleorman un precedent de același fel, în care primarul unei alte localități a fost obligat de instanță să plătească din propriul buzunar bomboanele cumpărate pentru copii de Crăciun, pentru că bugetul local nu poate suporta genul acesta de cheltuieli.

Comuna Țigănești din județul Teleorman are puțin peste 4000 de locuitori și câteva sute de copii. De aceea, scopul achiziției de bomboane la o asemenea valoare rămâne un mister, în condițiile în care primarul Gelu Pisică refuză să dea explicații pe marginea felului în care cheltuie banii publici.

Articolul precedentEugen Pîrvulescu: „Simt că PSD-ul tremură în Teleorman!”
Articolul următorALDE Teleorman: „Referendumul nu va întruni cvorumul”