Casa Domnului funcționează și ea cu bani, așa că liderii politici și administrativi au găsit cheia care deschide porțile Referendumului: bisericile pot fi stimulate financiar. 

Referendumul pentru definirea familiei a generat ample dezbateri în mediul public, dezbateri din care reiese clar că susținătorii cei mai fervenți ai inițiativei sunt preoții. Așa cum erau importanți în regimurile totalitare, pentru a scoate mărturii mai bune decât instanțele, acum preoții sunt folosiți pentru a propaga valabilitatea unui demers politic.

Că Dumnezeu și politica n-ar trebui să aibă legături, asta e deja o problemă de conștiință. Dar conștiințele pot fi ușor cumpărate, așa că factorii administrativi au găsit o cale bună de a determina preoții să convingă, prin influența lor, oamenii de rând  că Referendumul pentru definirea familiei e realmente o chestiune utilă social, nu doar un mijloc de a recompensa lipitorii de afișe ai partidelor și un sondaj de opinie mascat în favoarea PSD, pe banii statului.

Ca atare, la Zimnicea, în cursul zilei de ieri, consilierii locali au decis acordarea unui nou sprijin financiar Parohiei Sfinții Arhangheli. Asta după ce în conturile parohiei au mai intrat astfel de ajutoare în momente cheie. Vorbim despre 20.000 de lei pentru realizarea unei instalații de încălzire a unui lăcaș de cult din Zimnicea.

Din cei 16 consilieri prezenți la ședință, niciunul nu a considerat că sprijinul financiar înainte de Referendum miroase altfel decât a mir și tămâie. La fel cum miroase, de altfel, și un Referendum menit să definească ce e deja definit într-o țară în care nu sunt bani de autostrăzi, dar sunt destule resurse pentru sondaje de opinie mascate.

Articolul precedentScandal în Consiliul Județean Teleorman
Articolul următorMultiplul campion mondial Attila Szabo a adus o altă medalie strălucitoare în Teleorman