Sute de mii de lei din banii plătitorilor de taxe și impozite din Alexandria au fost direcționați de consilierii locali către biserici.

În ședința Consiliului local Alexandria, sume cuprinse între 20 și 150 mii lei au fost alocate lăcașelor de cult din oraș, pentru efectuarea unor lucrări de reparație sau pentru achiziția de sisteme de ventilație, materiale pentru alei și pavaje. Opt lăcașe de cult din oraș, adventiste, baptiste și creștin ortodoxe, au beneficiat astfel, în plină campanie electorală de sume importante, iar consilierii locali au votat aproape în unaminitate.

Spunem „aproape”, pentru că un liberal a ieșit din sală în timpul votului, spunând apoi că nu a vrut să fie părtaș la finanțarea bisericilor într-un oraș în care încă mai există oameni care nu au acces la apă curentă. Ceilalți consilieri au spus că au votat proiectul, pentru că fiind campanie electorală, nu vor să supere pe nimeni, și cu atât mai puțin pe preoți. Banii sunt alocați din bugetul local al orașului și vor fi virați în conturile bancare ale bisericilor până la finalul anului acesta.

Articolul precedentPrimarul Drăgușin cheamă DNA-ul la Consiliul local!
Articolul următorRealitatea Plus se vede acum în toată țară. RCS & RDS a introdus postul TV în grilă