Pe strada Dunării din Alexandria se ridică un edificiu cu aspect de biserică, cunoscută sub numele generic de Biserica „Sfântul Mina”. Încă din anul 2001, de la punerea pietrei de temelie, oamenii din cartierul PECO așteaptă finalizarea unei noi case a Domnului.

Așteptările lor nu sunt nici pe departe lipsite de justificare, pentru că în edificiul cu pricina s-au direcționat, an de an, sume importante de bani. Acum, biserica “Sfântul Mina” din Alexandria se află în paragină. Lucrările stagnează de ani buni și explicațiile furnizate public pe marginea acestui subiect sunt foarte vagi. Pentru că, de principiu și fără a dori să facem presupuneri legate de corectitudinea cheltuirii banilor alocați acestei investiții, această casă a Domnului s-ar fi putut finaliza chiar și peste noapte, având în vedere ce sume i-au fost destinate.

Pe de o parte, Consiliul local și-a arătat, vreme de mai mulți ani, susținerea pentru acest proiect, alocându-i sume frumușele, iar pe de altă parte, Secretariatul de Stat pentru Culte și-a menținut mereu privirea în direcția acestei investiții, sprijinind-o ori de câte ori a fost necesar. Și totuși, în ciuda celor peste 40 de miliarde de lei, Biserica “Sfântul Mina” seamănă mai degrabă cu o ruină decât cu o biserică în construcție. E firesc să fie așa, având în vedere că orice amânare a finalizării determină degradarea edificiului în timp, ceea ce impune mereu noi și noi cârpeli. Care costă.

Preotul Nicu Chiriță este cel care și-a asumat responsabilitatea construirii acestei case a Domnului. Relația bună dintre el și primarul Drăgușin a constituit chiar punctul de reper pe marginea căruia oamenii discută corectitudinea acestei investiții, însă Victor Drăgușin susține că n-a făcut diferențe în sprijinirea bisericilor din oraș, în timp ce preotul Chiriță spune că finanțarea nu decurge niciodată potrivit planului, fapt ce a dus la tergiversarea lucrărilor.

Articolul precedentDescinderi la palatele din Buzescu
Articolul următorNoi cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă în Teleorman