Starea bibliotecilor din mediul rural al județului Teleorman este una deplorabilă. Multe au lacătul pe ușă, iar cele care mai funcționează încă se deschid la cerere, bibliotecarii fiind și angajați ai primăriilor. 

De exemplu, în localitatea Drăgănești de Vede există chiar în sediul primăriei o bibliotecă. De obicei stă încuiată, pentru că bibliotecara Doina Pleșa lucrează în același timp și la Serviciul de Asistență Socială. Se deplasează, însă, la cerere, în încăperea mică, cu pereții încărcați de carte veche și prăfuită. Achizițiile de cărți noi ies din discuție. Pur și simplu, nu are rost, atâta vreme cât cererea e de câteva cărți pe săptămână din partea unor copii mai răsăriți sau a unor pensionari cu mult timp liber.

Mai există copii care citesc, dar când ajung la 13, 14 ani renunță complet la asta. Până atunci, le recomand eu cărțile, poveștile pe care trebuie să le citească. Volumul de carte ar trebui reîmprospătat, dar datorită problemelor financiare nu prea putem face asta. La nivelul la care suntem noi, suntem destul de bine. Eu sunt bibliotecară de 19 ani. N-am evoluat foarte mult între timp, la începutul activității mele erau mai mulți. Oamenii nu au timp să mai citească.“, ne-a povestit bibliotecara.

 

Articolul precedentAccident pe centura ocolitoare a Alexandriei
Articolul următorAngajări pe bani buni! Prefectura Teleorman caută ”consilier pentru afaceri europene”