Județul Teleorman este considerat de mulți polul sărăciei din țara noastră. Asta, pentru că investițiile guvernamentale au ocolit această zonă, lăsată fără infrastractură. Autoritățile par că îi acordă în sfârșit atenție, iar drumurile din județ se modernizează pe zi ce trece. 

Întrebat de ce lucrurile nu au funcționat până acum, senatorul de Teleorman – Eugen Pîrvulescu a răspuns: ”Interese personale ale unor oameni politici, interese de grup și cred că tot așa este și dezinteresul față de anumite zone din județul Teleorman”.

”În analiza pe care am făcut o și în studiul meu, împreună cu colegii mei de la drumuri, mi-am dat seama că investițiile în asemenea drumuri au fost cumva izolate. Nu s-a vrut lucrul acesta pentru că nu a interesat pe nimeni zona de sud și zona de transport marfă. S-au dus ceva bani acolo unde s-au putut sifona bani, acolo unde se puteau voturile manipula mai ușor”, a declarat senatorul Eugen Pîrvulescu.

Acum, autoritățile au început lucrările de asfaltare a acestui drum național, iar primii kilometri au fost modernizați.

”Drumul acesta, DN51, pe această porțiune între Izvoarele și Zimnicea, este foarte important pentru județul Teleorman în primul rând, pentru că este ieșirea la Dunăre, la port, la Zimnicea, pentru că transportatorii, cei care tranzitau sudul României, trec pe acest drum. De asemenea, pot să precizez că niciodată acest drum care era de beton nu a fost cu covor asfaltic pe el”, a explicat Eugen Pîrvulescu.

După zeci de ani, autoritățile par că au găsit și soluții privind economisirea banului public.

”În primul rând lucrurile merg mult mai repede în regie proprie. Deja dai drumul la documentație, utilaje proprii, materiale proprii. În al doilea rând costurile sunt minime. Dacă am fi organizat o licitație în primul rând ar fi durat foarte mult… termen de licitatii… Înscrierea, documentația depusă contestație, eventual și așa mai departe. Și în al doilea rând și costurile pot crește pentru că știm cum s-au asfalat drumurile în România și în județul Teleorman până acum”, a mai spus parlamentarul de Teleorman.

DN 51 e extrem de important pentru județ, pentru că leagă Zimnicea de Alexandria. Cu alte cuvinte, dacă drumul ar fi fost recondiționat, ar fi putut fi folosit de transportatori. În același timp, dacă ar exista o conexiune rutieră dezvoltată și între reședința de județ și Capitala României, investitorii ar fi atrași de acestă zonă. 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Vergil Chițac, primul parlamentar infectat. Cum a fentat izoleta
Articolul următorVioleta Alexandru: Oamenii să se uite în spitale și să vadă că nu este de glumit!