După o lungă perioadă de timp în care autoritățile teleormănene nu au intervenit împotriva inundațiilor decât după ce răul s-a produs, în sfârșit, acestea au decis să ia și măsuri preventive. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară în sala mare a Palatului Administrativ și a decis să aprobe efectuarea unor lucrări care să contribuie la limitarea pagubelor. Totul, după ce câteva zile ploioase au ținut pompierii teleormăneni la datorie, pentru a scoate apa nu doar din curțile oamenilor, ci uneori chiar din scările de bloc.

În Hotărârea Prefectului, în calitate de președinte al C.J.S.U. Teleorman, s-a aprobat necesitatea efectuării unor lucrări, conform solicitărilor venite din localitățile Vitănești și Orbeasca.

Astfel, în comuna Orbeasca se vor realiza: două subtraversări pe DJ 504, care să asigure preluarea întregii cantități de apă pluvială care se deversează de pe versanții/terenurile agricole din partea de vest a satului Lăceni și un canal colector de la DJ 504 și până la râul Teleormanul care să preia o cantitate cât mai mare de apă pluvială și să asigure deversarea acesteia în râul Teleormanul.

În comuna Vitănești se urmăresc următoarele obiective: mărirea capacității subtraversării în intersecția DJ 506 cu DJ 506A; mărirea capacității șanțurilor de scurgere din intersecția DJ 506 cu DJ 506A și betonarea acestora pe o lungime de aproximativ 400 ml; repoziționare subtraversare DJ 506 zona SMA Vitănești; amenajare și betonare șanț scurgere în vederea evacuării mai rapide a apelor pluviale către emisarul natural, pe DS 712 în continuarea suvtraversării prevăzute la pct.c; betonarea șanțurilor și mărirea capacității de preluare a acestora pe ambele sensuri, din zona Grădinița Vitănești până la fostul SMA și pe partea dreaptă până la șanțul de scurgere către emisarul natural; amenajarea de canale colectoare pentru apele care vin din câmp către gospodăriile cetățenilor, în partea de est a satului Vitănești, pe o lungime de aproximativ 1 km și în satul Purani pe aceeași parte în zona bisericii pe o lungime de aproximativ 600 m.

Articolul precedentLa cules de pepeni pe E 70
Articolul următorViolența în familie, la ordinea zilei în Teleorman