Un dosar penal a fost deschis la Poliția Municipiului Turnu Măgurele, după ce au apărut mai multe speculații pe tema apariției primului focar de pestă porcină africană. 

Astfel, autoritățile caută persoana care ar fi pus în mod intenționat porcul bolnav de pestă în apropierea localității Slobozia Mândra, declansând astfel pesta în județul Teleorman. Dosarul penal deschis ar trebui să verifice această ipoteză, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele supervizează întreaga operațiune.

Prefectul Florinel Dumitrescu a declarat că cercetările în acest caz sunt importante, pentru că vor verifica dacă ipoteza plasării intenționate a porcului bolnav în Teleorman este una validă: „Într-un caz, virusul a fost confirmat, în altul nu. Vom vedea dacă porcul a fost pus acolo intenționat și așteptăm rezultatele anchetei.”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Teodora Dragole, spune că vorbim acum despre un dosar cu autor necunoscut și se fac eforturi pentru identificarea presupusei persoane care ar fi pus intenționat un cadavru de porc bolnav de pestă porcină africană în zona Slobozia Mândra, pe un domeniu de vânătoare.

În mod straniu, la vremea respectivă, nu s-a considerat că lucrurile stau astfel, căci directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu, spunea că nici nu se pune problema luării de măsuri speciale pentru contracararea fenomenului și că e doar un caz aparent banal. Totul s-a declanșat după ce presupunerea plasării intenționate a porcului bolnav a fost lansată de ministrul agriculturii, Petre Daea, care a și dat startul unei vănători plătite de porci bolnavi în județ.

Articolul precedent65 de paturi la Spitalul Județean Teleorman
Articolul următorLa partidele de vânătoare ale Asociației Turris participa toată spuma pesedistă din România