În cadrul proiectului „Veniți cu noi pe 2 aprilie”, Asociația Copiilor și Adulților cu Autism din Teleorman inițiază o acțiune de conștientizare a autismului, cu prilejul Zilei Internaționale a acestei realități. 

Mariana Popescu este psiholog și se ocupă de o bună bucată de vreme de funcționarea Asociației Copiilor și Adulților cu Autism Teleorman, una dintre foarte puținele asociații de profil din județ. În cadrul acestei asociații se încearcă, cu multă grijă și efort, normalizarea unor destine de copii și nu numai, asupra cărora autismul și-a pus cumva amprenta. Ziua de 2 aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. În această zi, Mariana Popescu îi cheamă alături de ea pe toți cei care cred în puterea solidarității, până la urmă. Și a pus astfel la cale proiectul “Veniți cu noi pe 2 aprilie!”

Chemarea Marianei Popescu nu e o formalitate, așa cum sunt multe chemări pe care le auzim în spațiul public, uneori cu ecouri prelungite. În lumea stranie a copilului cu autism, care știe să calculeze mai repede decât un computer, dar n-are nicio idee despre cum să-și lege șireturile, prezența noastră este esențială. Însăși misiunea proiectului este sprijinirea și promovarea integrării în comunitate a copiilor cu autism printr-o normalizare a vieții acestora.

În cadrul proiectului se realizează activități în comun de desen și pictură, activități ce permit accesul nostru în lumea lor, încurajându-se în același timp jocul, ca mijloc de detensionare psihică și de reducere a agresivității. Se dorește, de fapt, ca la finalul unui astfel de proiect să se poate pune la un loc copii tipici și copii atipici, iar aceștia să fie prieteni și să poată desfășura activități împreună. Și astfel, prin prezența iubirii, ca formă maximală a altruismului, să se contracareze acea stare de “absență” pe care mulți o definesc drept autism.

Articolul precedentSute de elevi teleormăneni au absentat de la simularea Bacalaureatului
Articolul următorDupă ce a umplut județul de bannere electorale, PSD a început să trimită ziare „patriotice” prin poștă