Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, declara, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe „cel mai spectaculos drum din lume”.

După ce a fost considerat de realizatorii Top Gear, cel mai frumos drum din lume, Transfăgărăşanul a fost inclus de o agenţie de presă din Grecia în Top 10 al celor mai frumoase şi spectaculoase drumuri de pe planetă.

Transfăgărăşanul a fost plasat pe locul şase.

Topul a fost realizat de către jurnaliştii unei agenţii de presă din Grecia, cu sute de mii de cititori.

În top au mai fost incluse drumuri turistice din Norvegia, India, S.U.A., Italia, Islanda, Argentina, Pakistan, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.

Aflat la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri, Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri pe care ar putea merge vreodată un şofer şi este şi foarte aproape de Grecia. Drumul are aproximativ 90 de kilometri şi este plin de peisaje ce îţi taie respiraţia. Pe drum puteţi vedea şi lacul montan Bâlea, aflat la o altitudine de 2.034 metri. Transfăgărăşanul este cu siguranţă o destinaţie turistică de prim rang”-  Zarpa News.

 

Articolul precedentDezbatere extraordinară – Care este impactul asupra economiei mondiale după criza cauzată de coronavirus și de războiul din Ucraina
Articolul următorAstăzi are loc Echinocțiul de Primăvară. Când se schimbă ora