Meteorologii au emis, sâmbătă, trei coduri de vijelii, ploi şi grindină, valabile pentru majoritatea judeţelor din ţară.

Astfel, a fost emis un Cod Galben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 22:00.

În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Codul Portocaliu, valabil pentru perioada 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00, vizează vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. 

Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

Cod Roşu a fost emis pentru intervalul 30 iulie, ora 15:00 – 30 iulie, ora 20:00. Sunt aşteptate intensificări puternice ale vântului, instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse  torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET – Să îl avem permanent în inimă pe Dumnezeu
Articolul următorTeleorman: Un copil se zbate între viaţă şi moarte, în urma unui accident rutier