Astăzi, la robinetele mai multor locuitori ai reședinței județului Teleorman, apa „potabilă” a venit maro. 

Alertați, oamenii au filmat, au făcut fotografii, s-au plâns pe la vecini și pe la presă, dar culoarea apei nu s-a schimbat considerabil. Se pare că și mirosul era unul de tristă amintire, așa că oamenii care s-au confruntat cu situația de astăzi evită să-l descrie în cuvinte. Desigur, cei de la Apa Serv vor spune că așa e normal să fie, în condițiile în care țevile sunt vechi și schimbarea lor intră în responsabilitatea administratorilor de bloc.

În realitate, însă, Alexandria a accesat, prin Apa Serv, un proiect major cu fonduri europene, al cărui scop ultim era acela de a furniza oamenilor, așa cum primarul Alexandriei promitea, „apă plată la robinet”. Dar banii din proiect s-au evaporat într-o manieră inexplicabilă, astfel că acum oamenii din reședința Teleormanului nu doar că nu se pot lăuda cu o apă ca aceea vândută la sticlă, ci sunt nevoiți să caute metode pentru a-i acoperi mirosul.

În anul 2013 ar fi fost necesar, potrivit proiectului, ca toate  orașele din județul Teleorman să aibă sisteme de alimentare cu apă și canalizare moderne, care să le asigure apă de băut de bună calitate și, de asemenea, posibilitatea de trata apa uzată. Suntem în anul 2019 și nu e cazul. Deja ar fi trebuit ca Apa Serv să fie plină etapă a doua a proiectului și să rezolve problema apei în alte 14 localități din județ, iar riscul pierderii banilor europeni este cât se poate de real.

Articolul precedentDoi tineri teleormăneni au venit cu aurul de la finala mondială a Infomatrix
Articolul următorPLUS Teleorman invită parlamentarii teleormăneni să explice alegătorilor votul de azi