În zilele în care analfabetismul, trufia și hoția au devenit stigmatele județului Teleorman, ne mirăm când vedem un cetățean de succes, care a reușit prin propriile forțe.

Teleormăneanca Andreea Borțun este regizor. A absolvit UNATC București și a studiat filosofia la BARD College Berlin, dar și la Universitatea din București. Debutul regizoral al Andreei, scurtmetrajul „Primăvara albastră”, a fost selectat în 2015 pentru concursul oficial al celui de-al 40-lea Festival internațional de film de la Toronto, iar cel de-al doilea scurt, Love Locker, a câștigat Premiul pentru distincții la Berlinale Talents & Canon Franța 3 (Paris Courts Devant). Este co-fondator al Pustnik, o reședință internațională a scenaristului care are loc în fiecare an în România. Ea a debutat în teatru cu un spectacol regizat de Neil LaBute, iar prima ei piesă de lung metraj a făcut parte din Festivalul Edinburgh Fringe 2015. Recent, a primit finanțare pentru dezvoltarea primului său film: „Blue Banks”, potrivit lim-lessismore.eu. Proiectul Blue Banks (Malul vânăt) explorează pasaje din viața unei femei care luptă să supraviețuiască. Lavinia este mamă a unui copil care suferă de o formă ușoară de autism. Pe parcursul a patru sezoane, filmate în câmpurile sărace din sud, filmul arată încercările Laviniei de a se elibera de dependența patriarhală cu care a crescut și de căderile ei. Odată ce partenerul abuziv al femeii moare de un atac de cord, se găsește liberă de orice obligație, dar nu știe ce să facă cu libertatea. Este independentă pentru prima dată în viața ei. Toate acestea o sperie, aruncându-o într-o depresie tăcută. Lavinia pare să trăiască într-o buclă de dependență și luptă. Finalul sugerează că truda ei va trăi dincolo de film, o altă luptă anonimă.

Articolul precedentFlorică Mara și-a luat președinția UNPR înapoi
Articolul următorUn nou protest în Teleorman: cadrele militare în rezervă acuză PSD de „ordonanțe nelegale și antieuropene”