Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au acţionat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, în acest sens fiind aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.135 lei. Totodată, au fost reținute opt permise de conducere.

Spre exemplificare, la data de 01.07.2018, în timp ce un bărbat în vârstă de 29 ani conducea un autoturism pe str. Salcâmilor din localitatea Plosca, județul Teleorman, fiind oprit la indicator pentru a pătrunde pe DN 6, a fost lovit în aripa dreaptă față de către un bărbat de 88 ani, care circula pe bicicletă. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului bicicletei care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acestuia. Persoanele implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.

În aceeași zi, polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani din sat Cernetu, com. Marzăneşti, jud. Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, pe raza localității Cernetu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legal. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autovehiculul în cauză este radiat din circulaţie începând cu data de 01.04.2016, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate sunt false, acestea fiind atribuite unui alt autoturism. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, “conducerea unui autovehicul  neînmatriculat” şi “conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Tot pe 1 iulie, pe timpul efectuării serviciului de patrulare, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Vitănești au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 35 ani din comuna Băbăița, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere valid pentru nici o categorie de autovehicule. Întrucât conducătorul auto prezenta halena alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “Conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” și “Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

De asemenea, pe 1 iulie, polițiștii din Turnu Măgurele au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale comise în piețe, târguri, oboare, piețe agroalimentare, fiind depistat un bărbat în vârstă de 20 ani din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj care oferea spre vânzare parfumuri pentru care nu a prezentat documente de proveniență. Cel în cauză a fost sancționat contravețional conform art. 1, alin.1, lit ”b”și art. 1, alin.1, lit. ”c” din Legea nr. 12/1990-rep. cu amendă în valoare de 500 lei, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Articolul precedentAccident rutier în comuna Măldăeni, Teleorman
Articolul următorMuniție provenită din timpul conflictelor armate, distrusă