Deși Spitalul Județean de Urgență a mai beneficiat de bani europeni consistenți pentru reabilitare, iată că județul Teleorman a obținut din nou fonduri externe pentru dotarea ambulatoriului integrat al instituției spitalicești. 

În cursul ședinței Consiliului Județean Teleorman care a avut loc ieri, 12 august, s-a aprobat proiectul privind aprobarea realizării obiectivului de interes public „Dotarea ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria” și a cheltuielilor necesare implementării acestuia.

Prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, pe axa prioritară „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale” se dorește și extinderea Unității de Primiri Urgențe a spitalului.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii UPU Alexandria, fapt ce ar trebui să contribuie la asigurarea distribuției teritoriale echilibrate a serviciilor medicale de urgență, prin preluarea pacienților de la nivel local, care nu pot fi tratați în ambulatoriu. Pe de altă parte, se dorește extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Alexandria și dotarea ei cu echipamente medicale în vederea îmbunătățirii calității actului medical. Extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alexandria va presupune o cheltuială din bani europeni, în valoare de 6.832.638 lei.