Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, a Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman și a polițiștilor din cadrul IPJ Galați și Teleorman, au destructurat o grupare infracțională specializată în comiterea de fraude și falsuri informatice, informează Realitatea de Galați.

Pe 22 ianuarie a.c., polițiștii din structurile menționate au efectuat 24 percheziții, la domicilii și locuințe din județele Galați, Teleorman, Ilfov și municipiul București. Acestea aparțineau unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și fals informatic.

Conform aceleiași surse, prejudiciul creat prin comiterea faptelor este de 470. 989 USD. Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite și ridicate mai multe sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice. Au fost identificate 239 de persoane vătămate, cetățeni sau locuitori ai Statelor Unite ale Americii.

Șapte bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 33 ani, din județele Galați și Teleorman, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Sprijinul tehnic a fost asigurat de Brigada de Operaţiuni Speciale Galaţi. Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Articolul precedentAccident rutier cu două victime la Ulmeni
Articolul următorOmul lui Dragnea a făcut firmă-satelit pentru Teldrum