Pentru că în orașul Alexandria totul merge „cel mai bine”, așa cum însuși primarul Drăgușin susține, primăria și-a permis să achiziționeze din banii noștri 445 de lămpi LED cu aproximativ 500 lei per bucată. 

În concret, Primăria Alexandria a cumpărat 415 bucăți din produsul lampă cu led iluminat stradal de 55 W cu lumină caldă și alte 30 de bucăți din produsul lampă cu led iluminat stradal de 85W cu lumină caldă. Potrivit răspunsului oferit de instituție la o cerere formulată de noi în baza legii 544, angajații primăriei au dorit să clarifice faptul că achiziția nu s-a făcut integral din bugetul anului trecut, ci el a fost împărțit între bugetele lui 2017 și 2018. Fericitele firme de la care s-au cumpărat led-urile pentru iluminarea Alexandriei sunt din Craiova. Vorbim despre LED MATER SRL și ENERGYLED DIGITLIGHT.

Curiozitatea ne-a împins să facem un calcul aritmetic simplu, pentru a deduce costul de achiziție pentru fiecare lampă cu led în parte. Și am ajuns la concluzia că primăria a plătit, în medie, 500 de lei pe fiecare lampă. Apoi tot curiozitatea ne-a determinat să căutăm prețul unui astfel de produs pe piața liberă. Ei bine, lămpile găsite de noi costă între 99 de lei și 350 de lei bucata. Dar atâta vreme cât investiția se face pe banii noștri, cei din administrația publică locală nu se mai uită la bani.

Articolul precedentDragnea nu s-a prezentat astăzi la audiere. Judecătorii au stabilit un nou termen pe 15 aprilie
Articolul următorÎn comuna Brînceni, magazinul Profi toarnă o rampă în mijlocul unui drum public