Alexandria, municipiul de reședință al județului Teleorman, a ajuns, după zeci de ani de guvernare PSD, un simbol al neputinței. Neputința oamenilor… Orașul, cu un potențial uriaș și oameni muncitori, se zbate, și acum, în sărăcie. Bani există, dar sunt risipiți pe proiecte inutile.

 Administrațiile locale aruncă fonduri pe proiecte inutile, în loc să modernizeze drumurile sau școlile. Și, pentru că sunt greu de fraudat, edilii se feresc de banii europeni, atrage atenția Veronica Mitran, candidatul PNL la Primăria Alexandria.

„În țară avem cheltuieli aberante: vizite de lucru care maschează vacanțe în locuri exotice, telefoane de lux, și nici măcar nu au nevoie de telefon la serviciu… Banii europeni nu se pot fura și de aceea nu vor primarii să-i acceseze”, a declarat Veronica Mitran, candidat PNL la Primăria Alexandria.

Mai grav este, atrage atenția Veronica Mitran, că edilii au învățat să fenteze sistemul de licitații publice.

„Primarii au multe portițe legale pe care le folosesc din plin. De exemplu, cele mai multe astfel de cheltuieli nenecesare (s-ar putea spune și abuzive) sunt făcute fără licitație. Trebuie trecut de la o transparență „de fațadă”, la un sistem de guvernare locală mult mai consultativ cu populația”, a mai declarat Veronica Mitran.

Multe dintre problemele cu care se confruntă Alexandria s-ar putea rezolva cu bani europeni.

„Problema parcărilor, a pieței, gropi, șosele neasfaltate, infratructura de apă… Nu se poate bea sau găti cu ea. Banii europeni s-au topit și s-au făcut doar cârpeli pe ici, pe colo”, a completat Veronica Mitran, candidat la Primăria Alexandria.  

Veronica Mitran este unul din oamenii care luptă pentru schimbare.

„Pe mine nu mă deranjează supervizarea europeană, dimpotrivă. Eu sunt expert-contabil de meserie și știu foarte bine să fac bugete. E foarte mult de muncă aici la noi, dar vrem să ajungem un oraș de nivel european. Un oraș de provincie ca Alexandria are foarte mare nevoie de infrastructură – schimbarea infrastructurii de apă. Blocurile din Alexandria au nevoie de confort termic, de anvelopare. Nu vorbim de lux, vorbim de nevoi de bază ale cetățenilor”, a spus Mitran.

Articolul precedentPrimii teleormăneni donatori de plasmă, după ce s-au vindecat de Covid-19
Articolul următorPentru prima dată în România comemorarea martirilor Brâncoveni este celebrată în toate bisericile, astăzi