ANSVSA anunță retragerea de la vânzare a unui produs consumat frecvent în sezonul cald.

ANSVSA informează că ”General Mills efectuează rechemare voluntară a produselor de înghețată Häagen-Dazs :BELGIAN CHOCOLATE 8X460ML ; MACADAMIA NUT BRITTLE 8X460ML ;COOKIES & CREAM 8X460ML ;MACADAMIA NUT BRITTLE 24X95ML; BELGIAN CHOCOLATE 24X95ML. București, 

Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție. Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză,.

După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTMdin toate punctele de vânzare din România. Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.

Persoanele care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul cu bonul fiscal pentru a primi contravaloarea acestuia.”, transmite sursa citată.

Loturile de înghețată au fost retrase din magazinele Kaufland, Auchan, Cora, Mega Image, Selgros, Carrefour și Profi.

Lista completă cu produsele retrase o găsiți AICI.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentNoi alerte meteo în România
Articolul următorRemanierea guvernamentală, între realitate și fentă: CULISELE unui scandal mocnit. Ce se va întâmpla cu rotativa din 2023?