Potrivit impresiilor liderilor ALDE din Teleorman, referendumul pe justiție, derulat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, nu va întruni cvorumul. Aceștia și-au îndemnat electoratul să nu voteze la Referendum, în acord cu linia de acțiune trasată de liderii centrali ai partidului. 

În cadrul unei conferințe de presă, desfășurate la sediul partidului, președintele ALDE Teleorman, Ică Florică Calotă, a declarat că estimează o prezență de 30% la alegerile europarlamentare și că, din punctul lui de vedere, referendumul nu va întruni cvorumul. Mai mult, acesta a spus că referendumul e neconstituțional, el fiind doar o lansare prematură a campaniei electorale a lui Klaus Iohannis.

Alături de Calotă s-au aflat șeful campaniei electorale a ALDE din Teleorman, Virgil Cocoșilă și candidatul partidului în aceste alegeri, Cătălin Burcescu. Toți s-au exprimat în sensul invalidării referendumului, despre care spun că ar conține “întrebări neconstituționale”. Ică Calotă a povestit experiența campaniei din Teleorman, unde membrii partidului au explicat oamenilor că nu ar trebui să se exprime în cadrul Referendumului pe Justiție.

“A fost o campanie electorală extrem de bună, sunt foarte mulțumit de colegii mei. O campanie densă, foarte bună, am mers din casă în casă și suntem foarte optimiști cu privire la scor. Prezența la vot va fi de 30%, iar referendumul nu va face cvorumul. Acest referendum nu răspunde lucrurilor pe care trebuia să le conțină. A fost o rampă de lansare a campaniei electorale a lui Iohannis, de a deruta electoratul rural. Estimez că ALDE va obține un scor de 10-15% în Teleorman, și cu cât prezența la urne va fi mai mare, cu atât va fi și scorul partidului mai mare.”, a spus președintele ALDE Teleorman.

Articolul precedentBomboane de 20.000 de lei pentru Primăria Țigănești
Articolul următorPrezență la vot Teleorman ora 9.00: 5,20%