Zeci de voluntari au răspuns apelului lansat de pompierii militari teleormăneni de a reconstrui acoperișul unei case din Brătășani, distruse în luna septembrie într-un incendiu mistuitor. În mai puțin de o săptămână, acoperișul a fost în totalitate refăcut.

Din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, un incendiu puternic a izbucnit în cursul unei nopți de septembrie într-o locuință din satul Brătășani, flăcările extinzându-se rapid în întreg imobilul și la anexele din apropiere. În noaptea tragediei, o fetiță de numai 7 ani a fost salvată din flăcări chiar de către tatăl ei, care și-a riscat atunci viața și a suferit traumatisme severe.

Pagubele înregistrate au fost foarte mari (cca. 200000 de lei), reprezentând acoperișul întregii locuințe, anexele învecinate și mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi, casa fiind recent renovată. Zeci de pompieri militari teleormăneni, cetățeni, autoritățile locale, un operator economic din domeniul construcțiilor și preotul paroh din localitatea Lada au sărit imediat în sprijinirea acestei familii cu materiale de construcții, mâna de lucru, sume de bani, haine, elemente de mobilier și alte materiale de strictă necesitate.

În mai puțin de o săptămână locuința are un acoperiș nou iar membrii familiei au acum încredere că vor reuși să amenajeze două camere de locuit până la începerea sezonului rece, astfel încât să poată reveni acasă, pentru că momentan ei locuiesc la o vecină.