Academicianul Nicolae Noica, invitatul Ancăi Alexandrescul la Culisele Statului Paralel de la Realitatea PLUS, a explicat una dintre principalele probleme pe care le au din punct de vedere profesional parlamentarii din ziua de astăzi, din România.

Nicolae Noica a criticat faptul că parlamentarii români ajung să ia decizii și să facă politică imediat după ce au terminat o facultate, fără să treacă printr-o meserie:

„Cu câteva zile în urmă am avut o discuție cu domnul președinte al Academiei. Eram puțin deziluzionați de cum arată România, amândoi, mai ales la nivelul conducătorilor, celor care sunt în parlamentul țării. Sunt oameni care după ce au terminat o facultate, nu știm bine ce facultate, întră direct în politică. El întâi ar trebui să treacă prin meseria lui, să dovedească că e capabil și să știe să conducă câțiva oameni. A te duce și a face politică după ce ai făcut școală e un lucru foarte grav. 

Cred că într-o luna de zile aș vrea să facem o situație a parlamentarilor din 1866 și să scoatem meseriile lor. Politică nu se poate face fără să îți faci politică meseriei tale întâi. Noi facem politică pentru a ajunge în Parlament și a conduce țara, la alegeri, dar pe tot parcursul activității facem politică unui domeniu”, a explicat Nicolae Noica.

Articolul precedentMiron Mitrea: Putin, în războiul cu Europa, are o singură armă – populațiile din Vest care pot fi isterizate
Articolul următorBobby Păunescu: Vom solicita oficial desecretizarea listelor cu persoanele din instituții care au avut activități antiamericane, anti-NATO și antioccidentale