45 de laboratoare mobile de educație rutieră au fost achiziționate în cadrul proiectului „Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, derulat de Poliția Română.
 
Valoarea acestora este de aproximativ 7,4 milioane de lei (TVA inclus).
 
Autospecialele vor avea dotări tehnice și expoziționale pentru susținerea activității polițiștilor rutieri, în campaniile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin responsabilizarea cetățenilor, în calitate de participanți la trafic, pietoni sau conducători auto.
 
Laboratoarele mobile au fost distribuite structurilor de poliție rutieră, astfel: 41 pentru serviciile rutiere teritoriale, 3 pentru Brigada Rutieră București și unul 1 pentru Direcția  Rutieră.
 
Proiectul „Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră” cod MySmis 125179  este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare și a fost demarat în iulie 2020.
 
Bugetul total al proiectului este de 31.405.057,98 lei, dintre care 20.063.345,58 lei – valoare asigurată din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.
 
Pe parcursul anului 2021, Direcția Rutieră a fost implicată în următoarele campanii/proiecte la nivel național de educație rutieră:
– Ora de educație rutieră
– Șoferi de nota 10!
– Nu accelera spre vacanță! (Vedere din spital)
– Fără alcool la volan!
– Fii Treaz La Volan
– România în siguranță

Articolul precedentBilanț coronavirus 21 martie: 2.236 cazuri noi și 12 decese
Articolul următorDezbatere extraordinară – Care este impactul asupra economiei mondiale după criza cauzată de coronavirus și de războiul din Ucraina