Amenzi de peste 76.000 lei date de polițiștii din Teleorman în doar 3 ore. Majoritatea sancțiunilor au visat folosirea telefonului mobil și nepurtarea centurii de siguranță.

Oamenii ”legii” devin oamenii amenzilor. În loc să confere participanților la trafic încredere, polițiștii vor să bată recordul de amenzi. În mai puțin de 3 ore aceștia au umflat bugetele locale cu peste 760 de milioane de lei vechi.

”Polițiștii rutieri teleormăneni au organizat și executat, între orele 16:00 – 19:00, o acțiune pe raza județului, având ca principal obiectiv prevenirea și sancționarea încălcării prevederilor referitoare la ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil ori a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul auto, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de 76360 lei pentru abateri privind: telefonul mobil/ alte dispozitive – 33; centura de siguranță – 45; alte abateri – 122.

Au fost reținute 9 permise de conducere pentru alte abateri privind circulație pe drumurile publice și a fost constatată o infracțiune”, se arată într=o informare a Poliției Teleorman.

Prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul auto, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

Nerespectarea acestei norme este sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

Mai mult, încălcarea acestei reguli de circulație, concomitent cu o altă abatere rutieră, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei) și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Articolul precedentPremii în bani pentru elevii din Teleorman cu rezultate bune la olimpiade și concursuri scolare
Articolul următorITM Teleorman verifică respectarea regulilor în instituțiile publice