Bilanțul persoanelor confirmate cu virusul COVID-19 a ajuns, miercuri dimineață, la 246 cazuri. Grupul de Comunicare strategică informează că alte 29 de persoane au fost confirmate în această dimineață ca fiind infectate cu coronavirus.

Dintre cele 29 de cazuri noi, 12 sunt din Bucureşti, 7 din Iaşi, 3 din Ilfov, 2 din Hunedoara, câte un caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt și Suceava

Cei infectați au vârste între 1 și 72 ani.

Sunt atât contacti ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate că de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie

Dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Cetățenilor li se recomandă să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Articolul precedentMinistrul Finanțelor, anunț important despre pensii și salarii în perioada stării de urgență
Articolul următorPrefectul județului, Liviu Dumitrașcu: „Este momentul ca fiecare să dăm dovadă de solidaritate și responsabilitate”